Modern stílusban elkészített, divatos, illatos Szürkebarát. A szeptember közepén szüretelt szőlőt gyors, kíméletes feldolgozással és irányított erjesztéssel dolgozták fel. A bor a későbbiekben is reduktív körülmények közt töltötte idejét, így friss és üde maradt. Teste könnyed, a hangsúly a savakon van. A Szürkebarátra jellemző illat- és ízvilágot hibátlanul felsorakoztatja: őszibarackkal és egy kis narancsos illattal indít, amihez rögtön társulnak a fahéjas, fehér virágos jegyek is. Bár a Szürkebarátnak hazánkban nem ez a hagyományos elkészítési módja, ez a stílus tette világszerte sikeressé és keresetté a fajtát. Így az ilyen ropogósan friss tételek sokat tehetnek azért, hogy a fajta levethesse a rárakódott rossz emlékeket, és a magyar fogyasztók újra bizalommal kérjék poharukba a jó öreg Szürkebarátot.
Röviden
Száraz fehérbor
Alkohol: 13 %
Testesség: könnyű
Savtartalom: közepes
Ízprofil: gyümölcsös, fűszeres
Étel: fűszeres bundában sült keszeg